2020-12-10

Externa nyheter

Amazon gör rekordinvestering i förnybar energi – fortsätter satsningen på Sverige

Amazon fortsätter göra tunga investeringar i förnybar energi. Idag presenterades 26 projekt – och ett av de största kapacitetsmässigt – är vindparken Hästkullen i norra Sverige.
Det blir den tredje investeringen i svensk vindkraft från Amazon, som ska användas för att leverera förnybar energi till Amazons och Amazon Web Services (AWS) verksamheter.

– Amazon och AWS investerar i Sverige för att vi ser en stor potential i landet, och hållbarhet är en viktig del av våra investeringar, säger Guido Bartels, managing director för Norden och Baltikum på Amazon Web Services.

Totalt handlar offentliggörandet om 26 nya sol- och vindkraftsparker i Europa, Nordamerika, Australien och Afrika med en total produktionskapacitet på 3,4 gigawatt (GW). Med de nya satsningarna har Amazon globalt investerat i förnybar energi motsvarande mer än 4 GW kapacitet bara under år 2020, vilket gör bolaget till den största privata investeraren i förnybar energi någonsin. Amazon har nu totalt 127 projekt inom förnybar energiproduktion, inklusive 59 vindparker och 68 solenergianläggningar.

Läs pressmeddelandet från Amazon.