2018-08-30

Externa nyheter

Facebooks löfte: Vi ska drivas helt av förnybar energi år 2020

Hundra procent av Facebooks verksamhet ska drivas av förnybar energi till år 2020. Det lovar bolaget, som bland annat har miljardinvesterat i datacenter i Luleå.

Facebook siktar på att hela verksamheten ska drivas av förnybara energikällor senast i slutet av år 2020, enligt ett inlägg på den egna hemsidan.

Den sociala nätverksjätten uppger att man har åtagit sig detta efter att ha uppnått en användningsgrad inom förnybara energikällor på 51 procent under 2017. Detta överstiger det tidigare utsatta målet om minst 50 procent under 2018.

Facebook började satsa på förnybar energi 2013 och har hittills tecknat kontrakt för över tre gigawatt av nya sol- och vindenergiprojekt som har kopplats till bolagets datacenter.

”Det betyder att alla de här projekten ger jobb, investeringar och en bättre miljö för de samhällen som står värd för oss – från Prineville i Oregon, Los Lunas i New Mexico, Henrico i Virginia till Luleå i Sverige”, skriver bolaget.

I Luleå har Facebook sedan år 2011 utökat sina investeringar i serverhallar. I våras meddelade Facebook att de bygger ut sitt datacenter i staden till över 100 000 kvadratmeter vilket kommer att göra den till en av världens största. Vid färdigställandet kommer Facebook totalt att ha investerat 8,7 miljarder kronor i anläggningen.

Läs artikeln här.