2018-12-03

Externa nyheter

Miljöministern om toppmötet: ”Sverige har en stark röst”

På måndag inleds FN:s klimatmöte COP24 i Katowice i Polen. Miljöminister Karolina Skog (MP) kommer att representera Sverige under det inledande toppmötet dit ländernas högsta företrädare är inbjudna. 

– Det handlar om att starta med hög ambition, sätta en stämning och ge energi in i de kommande förhandlingarna angående Parisavtalet, säger Karolina Skog.

Måndagen den 3 december startar FN:s klimatmöte COP24 som för fjärde gången hålls i Polen. Mötet kommer att pågå fram till den 14 december och ska handla om hur världens länder ska enas för att fullfölja de klimatmål som kommit överens om i Parisavtalet.

– Sverige kommer in i det här mötet med stor erfarenhet. Vi har gjort en stor del av den systemomställning som det handlar om och gått från industri- till en mer kunskapsbaserad nivå. Där har Sverige en viktig roll i att utbilda andra länder genom vår egen berättelse. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland och Sverige kommer inte att kompromissa med välfärden men jag vill visa att det inte behövs för att nå Parisavtalets klimat mål, säger miljöminister Karolina Skog.

Läs nyheten hos Expressen.