Svensk Vindenergi / Svensk Vindenergi värvar kommunikationsansvarig från SKR

Svensk Vindenergi värvar kommunikationsansvarig från SKR

Svensk Vindenergi rekryterar Anders Norrman som kommunikationsansvarig. Han arbetar i dag på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, och tillträder sin nya tjänst den 2 augusti.

– Det ska bli jättekul och inspirerande att ta sig an det här uppdraget. Vindkraften är central i energi- och klimatomställningen. Utbyggd vindkraft behövs för att möta det ökade behovet av förnybar el inom inte minst industrin. Jag ser fram emot att bli en del av Svensk Vindenergis och medlemsföretagens arbete för att vindkraften ska nå sin fulla potential, säger Anders Norrman.

Som kommunikationsstrateg på SKR ansvarar Anders Norrman för organisationens kommunikation i bland annat energi- och klimatfrågor. Han har mångårig erfarenhet av opinionsbildning, politisk påverkan och medlemskommunikation. Han har också arbetat som journalist.

– Jag är mycket glad att Anders ska börja hos oss på Svensk Vindenergi. Anders har en gedigen kommunikationserfarenhet och kommer med sin bakgrund från SKR tillföra nya värdefulla perspektiv för branschen. Tillsammans med kollegorna på Svensk Vindenergi ser jag mycket framemot att jobba tillsammans med Anders, säger Daniel Badman.

På Svensk Vindenergi kommer Anders Norrman att ta ett helhetsansvar för kommunikationen. Han kommer att arbeta strategiskt och operativt med Svensk Vindenergis deltagande i samhällsdebatten och kommunikation med medlemsföretagen.

________________________________

För mer information, kontakta:

Daniel Badman, VD, Svensk Vindenergi
Tel: 070-972 54 37
E-post: daniel.badman@svenskvindenergi.org

_______________________________